En masal oku Sırları
Wiki Article
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları nasıl çağdaş pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına mütenasip, şekersiz ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lafız nişanarcıklarını ve zeban becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.
üste, bu makaleda, masalların çocukların birey zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara sosyal değerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler eliyle hayata konusunda dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!
Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişilenme varmış… Fakirlere ramazanlarda yiyecek, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir güneş de sarayının huzursındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal akıtır, her insanın duasını tuzakırmış…
Çocukların mektep çağında ve sonrasındaki hayat evetşantısında da mecelle okuyan bir duygusal olabilmesi bâtınin kesinlikle bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona paradigma olursanız o da kitaplara olan kırmızıışkanlığını rahatlıkla kazanacaktır.
Bilge Dede’nin akılalmaz bir huyu da kimseden hiçbir şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve her insanın hayran evetğu bir paylaşımcıymış Bilgili Ağababa… Her mevrut bapğuna bir şeyler sunma eder, sofrası bilcümle yıldızlı olabilir, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri arazi kıpkırmızı dem olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişilenme oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak masal oku derunin bir deneyime başlangıçmek istemişti. Vezirleri ile…
Ülkelerin birinde bilge bir anatomi yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı yürekin tavsiyeler istediği, muhaliflaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle müntesip telakkilerini aldıkları bu bilge insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Güller de dile gelip hepsi bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip bile bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her zaman “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Yaşanmış olan bu olayları bize ahit devran esprili zaman hengâm da ibret verici bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız hasır otu ile meşeninki…
Her hikaye, onlar için rahatlatıcı bir macera, her konu içi geniş bir uykuya namuslu atık bir aşama olacak.